Herinneringen van het gezin Elderson - de Boer

Johannes Elderson (191-19??) en Adriana Cornelia Anna de Boer (1920-) hebben een naar huidige maatstaven groot gezin onderhouden.
Na Johannes (Hans) volgden Peter, Martin, Frans, Herman, Joke (eindelijk een meisje!!!) en Henk sloot de rij.

Dit gezin heeft heel wat geproduceerd, met name op het tekstuele vlak, en ook voor wat betreft muziek liet het gezin zich niet onbetuigd. Er was dus altijd muziek: fluit, gitaar, tamboerijn, piano, en er werd fors gestoeid met eigen teksten op allerhande bekende melodieen.
Dat de Sinterklaasfeesten bij dit gezin een feest van zang en enorme lappen tekst was zal niemand dus verbazen; datzelfde geldt voor de vakanties, die nooit zonder gitaren werden gevierd.

Op deze plek komen overblijfselen uit de tijd dat het gezin bij elkaar was: Anekdotes, rijmsels, muziek, etcetera.
Op ma's 83e verjaardag, in 2003, waren Frans, Peter, Herman, Joke en Henk nog weer eens als gezin aktief, en brachten haar een uitvoering van de Parelvissers, en de tijdens een vakantie in 1974 uitgedachte variant van een klassieker van Doktorandus P. De daarvan gemaakte videoopname vind je hier ook, maar let wel op: deze is erg groot, en kun je feitelijk alleen hiervandaan spelen over een breedband-verbinding (ADSL of kabel). Met een ouderwetse modemverbinding zal het echt niet gaan.

De leden van het gezin Elderson-de Boer zijn van harte uitgenodigd al hun historisch materiaal ten toon te stellen. Stuur het op, en we zetten het neer.


Dit is nostalgisch, leuk voor de gezinsleden zelf, en alleen dat is al genoeg reden. Maar iedereen is uiteraard uitgenodigd aan dit stekhoekje plezier te beleven.